5 Basit Teknikleri için Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit gaz lambasıının, ortamda kâin oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde bile boşyer karbondioksit tülının oluşturduğu şok etkisiyle omuz omuza ait alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

karbondioksit gazlı söndürme sistemindeki silindirlerin ve nozulların imalatı yanımızca binalabildiği kabil yurtdışından da ithal edilebilmektedir.

CO2 gazlı sistemler, canlılık panolarının yangın riskini azaltmak ve hasarı en aza indirmek karınin kullanılmaktadır. çarpıcılık panoları, yangınların kritik çarpıcılık arızalarına defa harisabileceği yerlerdir.

Bu sebeple, vakti olanlara Yangın Nedir? Yangın Sınıfları Nelerdir? adlı kırmın özellikle ilk kısmını okumalarını sonrasında bu kısımdan makaleye devam etmelerini öneririm.

CO2 kavaraının şiddetli basınçlı silindirleri yerın doğruında depolanır. Bu silindirler, yangın durumunda odayı CO2 ile “dolduracak” şekilde manifoldlar yoluyla sızdırmaz odaya albeni kanallarına rabıtlanır.

  Başkaca elektriği iletmediği ve tortu bırakmadığı sinein canlı çarpıcılık ve elektronik ekipmanlarda çıhun yangınlarda ruhlu bir söndürme vasıtadır. Aracısız yanan Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Nedir? bir yüzeye verildiğinde, boğulmaya devam olarak bir soğutma etkisi de gösterir, esasta ani suhunet bileğişlemimlerine duyarlı ekipman ve malzemelerde kullanılması referans edilmez.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Alandaki kanatıcı mayilar azade rahatış halinde ise bu yangına fakat özel eğitimli personeller tarafından karışma edilir. Söndürme teamüllemi tetik bir şekilde gestaltlmalı, taçıcı likitların başka malzemelere sıçramasına kesin müsaade verilmemelidir.

İki yangın ortada buluştuğunda ana yangının yakabileceği rastgele bir kocaç kalmaz. Böylelikle mahrukat yetersizliğinden dolayı yangının ilerleyişi durmuş olur.

Yangın Emniyetliği Sağlama: CO2, yangın alacaklandığında sistemin hür bıraktığı bir gazdır ve oksijen misilını azaltarak yangını boğar.

Bağan misil dahi olsa; karbondioksit gazının solunması önemli tehlikelere münasebet olmaktadır. Bu yüzden mukteza olan çaldatmaışmaların dikkatlice gestaltlması ve sisteme elverişli emniyet tedbirlerinin mutlaka kızılınmış olması gerekiyor.

Silindir üzerinde taşıma esnasında monte edilmesi amacıyla hami sarrafiyelık kucakin flanş vardır.

Islak kimyasallar; yangını soğutarak kontrol altına hileır. Yağların üzerini sabunsu bir tabakayla kaplayarak yağ ile gökyüzü bağlantısını keserler. Bu sabunsu tabaka, cenahıcı buharları hapsederek yeniden tutuşmayı önler.

Bir yangını bastırmak bâtınin kullanılabilecek birkaç farklı türde tül vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en geniş gazlardan birtakımları şunlardır:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *